Tervetuloa mandinkan puhujien omalle sivustolle

mandinka.org

JawaraJammeh2006.jpgjoka kokoaa mandinkat ja kieltä puhuvat maailman kaikilta kulmilta lukemaan uutisia, vaihtamaan ajatuksia ja jakamaan tietoa. Se yhdistää Gambiassa, Senegalissa ja Guinea-Bissaussa asuvat 1.5 miljoonaa mandinkaa niihin veljiin ja sisariin, jotka ovat jättäneet kotimaansa leveämmän leivän ja parempien opiskelumahdollisuuksien toivossa. USA:ssa ja monissa Euroopan maissa mandinkan puhujien määrä lasketaan jo kymmenissä tuhansissa.

Sivut on tuotettu Gambiassa, jossa mandinka on maan puhutuin kieli. Täällä 45% väestöstä puhuu mandinkaa ensimmäisenä kielenään ja 25% toisena kielenään. Sivujen koordinaattorina on WEC International, Mandinka Lukutaito-osasto. Haluamme kannustaa jokaista tallettamaan tietoa omalla kielellään. Sivujen kehittämiseen tarvitaan sinun panostasi! Pyrimme kehitykseen ja rakentavaan vuoro-puheluun. Tule mukaan - ota yhteyttä.
  
28092006_153000_0.jpgUusimmat uutiset,


ja useimmat muutkin palstat ovat vain mandinkaksi. Sivuston yleisesittely on myös muutamalla muulla kielellä ja kaikilla näillä voit myös ottaa meihin yhteyttä.


Lue ja kirjoita mandinkaksi

Mandinkan lukeminen ei ole kovin vaikeaa. Sen sääntöihin ja erityispiirteisiin pääset tutustumaan tästä.

Mandinka-aakkosiin kuuluvat ylärivin erikoismerkit, jotka on osin korvattu alarivin vaihtoehdoilla:

13122004_130731_0.png
Ñ ñ  Ng ng  N`n` M`m` Ì ì  à

Tämä on tehty kaikilla muilla, paitsi PDF-formaatissa talletetuilla sivuilla, jotta fontit näkyisivät selvästi kaikilla tietokoneilla.

Halutessasi mandinka-fontit omalle koneellesi, voit ladata ne tästä.