Välkomna till alla mandinkatalares egen hemsida

mandinka.org

JawaraJammeh2006.jpgSidan sammlar ihåp de som talar mandinka i världens alla hörn och ger dem en nyhets-, diskussions- samt publikationsforum. Sidan förenar också de 1.5 million mandika i Gambia, Senegal och Guinea-Bissau med sina bröder och systrar, som ha lämnat Afrika i hopp om bättre studie- och arbetsmöjligheter. Det finns redan tiotusentals mandinka såväl i USA som många europeiska länder.

Sidan är redigerad i Gambia, där mandinka är det mest talade språket: 45% talar mandinka som första språk och 25% som andra språk. Redaktionen är koordinerad av WEC International – Fordelning om Mandinka Läskunnighets. Vi vill sporra alla att bevara information på deras eget språk. Du kan ge en betydande insats i sidans förbättring. Vårt mål är utveckling och konstruktiv dialog. Kom med - kontakta oss!
  
28092006_153000_0.jpgSenaste nyheter,


som de flesta av de andra sidorna bara finns på mandinka. Trotts det, finns denn allmänna introduktionen också på några andra språk, och du kan kontakta oss på dem alla.


Läs och skriv på mandinka

Det är relativt enkelt att läsa mandinka. Du kan göra dig bekannt med några viktiga regler och drag här.

Det finns några special tecken i Mandinka bokstäver. De syns på nedanstående övre rad. Några av dessa special tecken är ersatta med bokstäver om lägre rad.
13122004_130731_0.png
 Ñ ñ  Ng ng  N`n` M`m` Ì ì  à

Denna ersättning är gjort på alla andra sidor, desutom de som är i PDF-format, för att försäkra att sidorna syns klart i alla datorer.

Om du vill ladda ner mandinka-fonten till din dator, kan du göra det  här.